oude meuk

Onderwerp

Broadway (48 nieuwsberichten)

  • De musical 'Turks Fruit' heeft het afgelopen seizoen ruim 80.000 bezoekers getrokken. Dit maakte producent Beeldenstorm bekend. De musical naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers heeft zijn landelijke tournee afgesloten en zal nu nog twee weken spelen op de Pepsi Stage in Amsterdam. Beeldenstorm en Robin de Levita werken momenteel aan een internationale versie en hebben het hoopvolle plan om de musical naar Broadway te brengen. (ANP, 1/5/06)

  • In een off-off-Broadway theater in New York gaat deze week de voorstelling 'Heddatron' in première, een bewerking van 'Hedda Gabler' van Ibsen voor een actrice en vier robots. Theatermaker Aaron Lemon-Strauss van het gezelschap Les Freres Corbusier vindt het volkomen logisch: "Hedda probeert te ontsnappen aan de rol die de maatschappij haar opdringt. Ze probeert los te breken van social programming. Het was een logisch: robots." De robots zijn gemaakt door studenten van New York University en hun design is geïnspireerd door robots uit de jaren '30. (Wired, 9/2/06)

    meer over: techniek


  • Bill Taylor wordt de nieuwe CEO van de Engelse vestiging van Stage Entertainment, het podiumkunstenbedrijf van Joop van den Ende. Taylor was eerder directeur van de Really Useful Group van Andrew Lloyd Webber dat onder zijn bewind een wereldomspannend bedrijf werd met 70 musicals onder zijn beheer. Taylor wordt bij Stage Entertainment verantwoordelijk voor de ontwikkeling van theater en ander amusement in Groot Brittannië en de Verenigde Staten. Van den Ende wil met deze benoeming streker aanwezig worden op Broadway en West End. (ANP, 7/2/06)


  • De voorstelling 'Hedda Gabler' die Ivo van Hove in september maakte bij de New York Theater Workshop heeft vier Obie Awards gewonnen. De Obies zijn de belangrijkste prijzen voor Off-Broadway theater. Van Hove won zelf een Obie voor zijn regie, Jan Versweyveld won de Obie voor beste vormgeving. De overige twee awards waren voor Elisabeth Marvel en Jason Butler Harner, respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke hoofdrolspeler. Van Hove won eerder een Obie met de voorstelling 'More Stately Mansions', ook bij de New York Theater Workshop. (ANP, 17/5/05)

    meer over: Ivo van Hove


  • Sean 'P Diddy' Combs heeft zijn acteerdebuut gemaakt in de voorstelling 'A Raisin In The Sun' op Broadway. De rapper/producent speelt de hoofdrol, die lang geleden met veel succes werd vertolkt door Sidney Poitier. De kritieken zijn opvallend mild. De New York Post noemt hem "pretty damn good" en de New York Times vindt dat hij de verwachtingen overtrof. "Combs heeft zich er niet makkelijk vanaf gemaakt", zegt USA Today, die echter wel "een gebrek aan ervaring en diepte" noteert. (Redactie, 28/4/04)


  • Pia Douwes gaat Velma Kelly in 'Chigago' op Broadway spelen. Vanaf de tweede week in april kunnen de Amerikanen in het Ambassador Theater gedurende zes weken genieten van Pia Douwes. Pia speelde de rol ook in de Nederlandse versie. (ANP, 3/3/04)

    meer over: musical, Pia Douwes


  • Uta Hagen is op 84-jarige leeftijd in New York overleden. Afgelopen maart kreeg Hagen nog de hoogste onderscheiding voor kunstenaars van president Bush; de Medal of Arts. Hagen speelde op Broadway talloze grote rollen en richtte met haar man Herbert Bergdorf de HB-Studios op, waar Al Pacino, Liza Minelli en Robert de Niro onder andere les hadden. (ANP, 15/1/04)

    meer over: overleden


  • Ivo van Hove heeft Jochum ten Haaf gecontracteerd voor een produktie bij TGA. Hij zal een rol spelen in 'Rouwt siert Elektra' van Eugene O'Neill. Voorlopig staat Jochum nog op Broadway met 'Vincent in Brixton'. Inmiddels heeft Impresariaat Jacques Senf de rechten voor het stuk in Nederland verworven. Ze hebben Jochum wel gevraagd voor de rol, maar die heeft het aanbod afgeslagen; hij wil niet met de rol vereenzelvigd worden. Wie de rol dan wel gaat spelen en wanneer de produktie in première gaat, is nog niet bekend. (Volkskrant, 8/4/03)

  • De New Yorkse pers heeft 'Vincent in Brixton' goed ontvangen. Het stuk is volgens de New York Times en New York Post charmant, alleen een beetje saai. Jochum ten Haaf en Claire Higgins vinden ze helemaal geweldig. (NRC, 8/3/03)

  • Er dreigt een grote staking op Broadway. De belangrijkste vakbond van musici heeft haar leden opgeroepen vanaf donderdag in staking te gaan. Reden voor de staking is het voornemen van de producenten het aantal musici dat musicalvoorstellingen begeleidt tot maximaal zeven terug te brengen. Tot nu toe zijn 24 tot 26 musici bij een opvoering vereist maar de producenten willen hen vervangen door op computers afgedraaide opnames van orkesten. Volgens de voorzitter van de vereniging van producenten zijn musici eigenlijk niet meer nodig en is het aanbod van maximaal zeven begeleiders al een tegemoetkoming aan de vakbonden. De voorzitter van de vakbond spreekt tegen dat het hem om het behoud van arbeidsplaatsen gaat. Volgens hem zal Broadway zijn aantrekkingskracht verliezen als er alleen nog maar studio-opnames te beluisteren zijn. (ANP, 3/3/03)

    meer over: musical, stakingen


  • 'Vincent in Brixton' gaat naar Broadway. De producers liggen nu in de clinch met de Amerikaanse vakbonden. Waarschijnlijk mogen alleen de twee hoofdrolspelers Clare Higgens en Jochum Ten Haaf mee naar New York. De rest van de cast wordt vervangen door Amerikaanse spelers. (NRC, 19/11/02)

  • Hoewel de kritiek niet enthousiast is, gaat de kaartverkoop als een zonnetje. 'Our House', een musical rond de liedjes van Madness geschreven door Tim Firth, is de de derde engelse musical rond bestaande liedjes van een popgroep, na 'Mamma Mia' (Abba) en 'We will rock you' (Queen). Op Broadway speelt overigens de musical 'Movin' Out' op basis van liedjes van Billy Joel. (NRC & VNG, 1/11/02)

    meer over: Londen, musical


  • Volgend jaar maart stopt 'Les Misérables' op Broadway. De musical heeft dan 16 jaar gedraaid en zo'n 390 miljoen dollar opgebracht. Wereldwijd is 'Les Miz' goed voor 1,8 miljard dollar: "Dat een musical met zo'n onderwerp zo'n succes zou hebben, had ik nooit gedroomd", zei Cameron Mackintosh, de producer van de show. Omdat zijn 'Cats' en 'Miss Saigon' ook gestopt zijn, is 'The Phantom of the Opera' de enige echte Mackintosh die nog te zien is op Broadway. (ANP, 3/10/02)

    meer over: musical


  • Alweer Tony's voor Joop! Vijf Tony Awards zijn er in de wacht gesleept door twee musicals van Stage Holding, het bedrijf van Joop van den Ende in New York. 'Into the Woods' kreeg twee Tony's: voor de best musical revival en voor het beste lichtontwerp. 'Urinetown' kreeg drie Tony's: voor de beste regie, voor beste boek en beste orginele muziek. Vorig jaar was Van den Ende ook succesvol met de musical '42nd Street'. Eerder deze week werd bekend dat Joop van den Ende Theaterproducties een eigen theater op Broadway krijgt. Het Amerikaanse zusterbedrijf Dodgers Theatricals heeft een bioscoopcomplex gekocht waarin vijf theaterzalen worden gebouwd. (Parool, 3/6/02)

  • "First we take Manhattan, then we take Berlin", zong Leonard Cohen, maar daar denkt Joop dan weer heel anders over; na het Metropol Theater in Berlijn krijgt hij nu zijn eigen theater in de Big Apple. Dodger Theatricals, de Amerikaanse dochter van Van den Ende's Stage Holding heeft een oude bioscoop gekocht tussen de 50e en 51e straat bij Broadway en gaat deze ombouwen tot een theatercomplex met vijf theaterzalen voor 300 á 600 bezoekers per zaal. (NRC, 1/6/02)

  • De theaters op Broadway zijn een grote reclamecampagne begonnen om toeristen en anderen tot een bezoek aan hun shows te verleiden. De verkoop van kaartjes is sinds de aanslagen van 11 september met 7 procent gedaald.
    Toeristen die tot 16 januari meer dan 500 dollar (550 euro) uitgeven in een groot aantal winkels, restaurants en musea, krijgen gratis toegang tot musicals en andere voorstellingen in het New Yorkse theaterdistrict. De gemeente New York heeft voor de actie 2,5 miljoen dollar uitgetrokken. Zij heeft 50.000 kaartjes ingeslagen. Daarvan zijn 16.000 gegeven aan liefdadigheidsinstellingen en mensen die na de aanslag op het World Trade Center bij het reddingswerk waren betrokken.
    Het gebrek aan belangstelling de afgelopen maanden leidde ertoe dat diverse voorstellingen, waaronder de musical 'Kiss Me Kate', voortijdig werd afgebroken. Normaal is eind december al de helft van alle zitplaatsen in de theaters voor januari en februari gereserveerd. Nu gold dat voor slechts 15 procent van alle plaatsen. (ANP, 4/1/02)

  • De Amerikaanse filmregisseur en choreograaf Herbert Ross is op 74-jarige leeftijd overleden. Ross begon zijn carrière als danser en acteur. Hij heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van sterren als Barbra Streisand en Woody Allen. Hij verzorgde onder meer de choreografie voor de films 'Carmen Jones' (1954), 'The Young Ones' (1961), 'Summer Holiday' (1963), 'Doctor Dolittle' (1967) en 'Funny Girls' (1968). 'Goodbye Mr. Chips' (1969) is de eerste film die hij regisseerde. Zijn film 'Turning Point' (1977) kreeg twee Oscarnominaties. Ross regisseerde ook musicals op Broadway. Hij werkte meestal samen met zijn vrouw, de gewezen balletdanseres Nora Kaye. Zij overleed in 1987. (AD, 11/10/01)

    meer over: overleden


  • Als gevolg van de terroristische aanslagen in Washington en New York zijn de theaters op Broadway in een grote crisis geraakt. De eerste dagen na de aanslag bleven de theaters gesloten, nadien bleef het grote publiek weg. Dit, ondanks de oproep van burgemeester Giuliani, die de New Yorkers en vooral de toeristen heeft opgeroepen om zich ondanks alles weer in het uitgaansleven te storten. Voor een aantal producties is deze oproep al te laat gekomen: vijf musicals hielden zondag hun laatste voorstelling en de première van zeker één andere musical is geschrapt omdat de investeerders zich hebben teruggetrokken.
    Zo'n honderd acteurs zijn hun baan kwijt. Er is al een verlies van miljoenen dollars geleden. De musicalindustrie heeft ondertussen crisismaatregelen genomen. Concurerende bedrijven op Broadway zetten een gezamenlijke reclamecampagne op en de acteurs van de langlopende musicals ('Chigago', 'Les Misérables', 'The Full Monty', 'The Phantom of the Opera' en 'Rent') leveren een maand lang een kwart van hun salaris in. De eigenaars van de grote theaters innen voorlopig geen huur. Bovendien probeert aan aantal eigenaars de kaartverkoop te stimuleren door van elk verkocht kaartje vijf dollar te doneren aan het Twin Towers Fund.
    Ook de acteercarrière van de dochter van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Linda Powell ondervindt gevolgen. Maandag trok zij zich om veiligheidsredenen terug uit een toneelstuk dat in Londen wordt ingestudeerd. Volgens de woordvoerster van het National Theatre zou de 35-jarige Powell vanaf volgende maand optreden in 'Jitney', een stuk over een taxibedrijf in Pittsburgh dat zich afspeelt in de jaren zeventig. (Volkskrant, 25/9/01)

    meer over: 11 september


  • Een 39-jarige werkloze Brit krijgt de hoofdrol in de musical 'The Main Event' over het leven van Frank Sinatra. Stephen Triffitt werd ontdekt door een impresario die zijn foto in een weekblad zag, heeft The Sunday Telegraph gemeld.
    'The Main Event' gaat op 12 mei in het Amerikaanse Atlantic City in première. Daarna maakt Triffitt zijn opwachting op Broadway en het Londense West End. De Brit deed Sinatra voor het eerst tijdens een karaokewedstijd op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife na. (ANP, 18/3/01)

    meer over: Londen, musical


  • Op 82-jarige leeftijd is Broadway-regisseur William Hammerstein, maker van wereldberoemde musicals als 'Oklahoma' en 'Fanny', overleden. Hammersteins grote doorbraak kwam in 1956 in Londen met de regie van de musical 'Fanny'. Op het New Yorkse Broadway beleefde hij zijn grootste succes in 1979 met de heruitgave van het door zijn vader Oscar Hammerstein II geschreven 'Oklahoma'. De regisseur vierde daarnaast ook als producer successen. Met kassuccessen als Neil Simons theaterstuk 'Come Blow Your Horn' uit 1961 en Garson Kanins 'Gift of Time' met de sterren Henry Fonda en Olivia de Havilland, oogstte hij veel lof. (ANP, 12/3/01)

    meer over: musical, overleden


  • Na zo'n 4000 voorstellingen valt zondag het doek voor de musical 'Miss Saigon' in New York. Voor het laatst zal de helikopter die de jonge Vietnamese Kim met haar Amerikaanse geliefde uit Saigon evacueert, op het podium van het Broadway Theater landen. Eigenlijk zou de laatste voorstelling op oudejaarsdag zijn, maar de terugkeer van de Filipijnse Lea Salonga in de musical was zo'n groot succes dat het Broadway Theater elke avond vol zat. Daarom werd besloten de serie voorstellingen vier weken te verlengen. De reeks voorstellingen begon in 1991. Daarmee komt de musical op de zesde plaats van langstlopende voorstellingen op Broadway. Hij heeft ruim 600 miljoen gulden opgebracht.
    Ook in Nederland kende de musical een groot succes. 'Miss Saigon' werd voor het eerst opgevoerd in november 1996 in het Circustheater in Scheveningen. Daar viel het doek in juli 1999 over het spektakel. In totaal werd de musical daar 908 maal opgevoerd. (ANP, 26/1/01)

  • Joop van den Ende Theaterproducties gaat de Nederlandse versie van de musical 'Titanic' op de planken brengen. De première staat gepland op 22 september 2001 in het Koninklijk Theater Carré. Gedurende het seizoen 2001-2002 zal de musical in 13 verschillende theaters te zien zijn. Hoofdrollen zijn nog niet bekend. De audities starten op 20 november.
    De musical 'Titanic', over het zogenaamd onzinkbare schip dat in 1912 bij zijn eerste reis ten onder ging, stond 23 april 1997 voor het eerst op Broadway en speelde 800 voorstellingen. Peter Stone schreef het stuk, en Maury Jeston was verantwoordelijk voor de muziek. Na 'Anatevka', 'Oliver!' en '42nd Street' is 'Titanic' de vierde reismusical die een zogenaamde nationale tour maakt. Dat betekent dat de show langere periodes in een klein aantal theaters staat. (ANP, 15/11/00)

  • Stephen King en John Cougar Mellencamp gaan samen aan een spookachtige musical voor Broadway werken. (AD, 24/10/00)

    meer over: musical


  • Madonna had zich nog aangemeld, maar Ivo van Hove heeft de juiste acteurs ingehuurd voor zijn regie 'A streetcar named Desire' bij de New York Theatre Workshop. Twee van hen, Elisabeth Marvel en Christopher Evan Welch, kregen een Obie Award voor hun prestatie. Deze onderscheiding wordt uitgedeeld aan de beste regisseurs, producties en spelers in Off-Broadway producties. Theatermaker Jan Lauwers won een Obie voor de voorstelling 'Morning Song' van de Needcompany. (Volkskrant, 18/5/00)

    meer over: Ivo van Hove


  • 'Hondje' heeft in Amerika veel succes. Onder de titel 'Runt' trekt de show volle zalen na positieve recensies in de New York Post en New York Times, die de voorstelling een "product van groot talent" noemden. (AD, 13/5/00)

  • David Merrick, de beroemde Broadway-producent is op 88-jarige leeftijd overleden. Merrick had meer dan tachtig produkties op zijn naam staan, waaronder 'Gypsy', 'Hello, Dolly' en '42nd Street'. (Volkskrant, 27/4/00)

    meer over: overleden


  • Donald Margulies heeft de Pulitzer Prize in de categorie toneel gewonnen voor zijn stuk 'Diner with friends'. Het stuk ging dit jaar Off-Broadway in première. Aan de prijs is 5000 dollar verbonden. (VNG, 10/4/00)

    meer over: Pulitzer Prize


  • Het gaat goed op Broadway. Tenminste, wat de financiën betreft. In het seizoen '98/'99 waren de inkomsten 558,5 miljoen dollar uit 11,7 miljoen bezoekers. De omzet groeide met 5,5 procent. De groei van de amusementsindustrie in New York is voor een belangrijk deel te danken aan Disney. 42nd Street, vroeger de favoriete locatie voor theaterexploitanten, was in de jaren '70 en '80 verloederd, maar toen Disney het New Amsterdam Theater kocht en voor 38,5 miljoen opknapte, kwamen er langzaam weer meer respectabele bedrijven naar het gebied rond Times Square. Maar met de komst van het grote geld zijn de zakelijke aspecten ook belangrijker geworden. Producenten spelen op zeker en vertrouwen liever op oude musicals en filmsterren dan op nieuw geschreven materiaal. Toch is er nog hoop. Het grootste succes van vorig seizoen, zowel financieel als artistiek was 'Wit', een Off-Broadway voorstelling over een vrouw met eierstokkanker. (NRC, 6/1/00)

  • "Wij kunnen veel leren over Cultureel Ondernemerschap" stelt Van der Poeg na zijn werkbezoek in New York. Een aantal Amerikaanse ideeën zou hij dan ook graag in Nederland uitproberen. Bijvoorbeeld dat jongeren via school gratis kaartjes krijgen en ook eens hun ouders mee kunnen nemen. Ook het wervend gebruik van Internet geniet de aandacht van de staatssecretaris. "Daarmee loopt Nederland achter." (Volkskrant, 22/10/99)

  • Maarten van Hinte, artistiek leider van Made in da Shade is uitgenodigd om zijn stuk 'O.J. Othello' voor te lezen op het New Europe Festival in New York. Dit festival wordt georganiseerd door de New York Theatre Workshop om Europese theaterstukken onder de aandacht te brengen van Amerikaanse theaters en programmeurs. Hinte won in 1998 een First Fringe Award voor de beste nieuwe toneeltekst op het Edinburgh Fringe Festival. (AD, 12/10/99)

    meer over: Edinburgh


  • Het jaar 2000 is een heilig jaar en natuurlijk vonden Tim Rice en Andrew Lloyd Webber dat een mooie aanleiding om 'Jesus Christ Superstar' weer op Broadway te brengen. Ze hopen de show rond Pasen in première te laten gaan. (Telegraaf, 25/9/99)

  • In New York is 'A streetcar named desire' in de regie van Ivo van Hove in première gegaan. Het is een getrouwe remake van de voorstelling die hij in 1995 bij Het Zuidelijk Toneel heeft gemaakt. Ook de badkuip, die in de Nederlandse voorstelling zo'n prominente rol speelde is weer van de partij. Dit bracht Ben Brantley, de gevreesde criticus van de New York Times, ertoe de voorstelling om te dopen tot 'A bathtub named desire'. Hij vond het maar niks, "een rammelende deconstructie", de productie "gaat alleen maar over uitkleden". Jim Nicola, de artistiek leider van de New York Theatre Workshop is erg boos: "Mensen als Bradley verzieken het klimaat en blokkeren elke vernieuwing. Dit soort negatieve kritiek is de reden dat makers als Peter Sellars en Robert Wilson het land ontvluchten en liever in Europa werken." Nicola mag zichzelf binnenkort ook in dit rijtje scharen. De New York Theatre Workshop gaat een co-produktie doen met Het Zuidelijk Toneel voor het Holland Festival 2000. (Volkskrant, 15/9/99)

  • Ivo van Hove is nóg belangrijker geworden. Madonna heeft via haar agentschap laten weten de rol van Blanche Dubois te willen spelen in Van Hove's 'A streetcar named desire'. Van Hove, die deze voorstelling bij de New York Theatre Workshop regisseert, heeft haar verzoek echter beleefd afgeslagen. De voorstelling gaat op 12 september in New York in première. (Parool, 7/9/99)

    meer over: Ivo van Hove


  • Ivo van Hove doet opnieuw een gastregie bij de New York Theatre Workshop. De voorstelling 'A streetcar named desire' van Tenessee Williams gaat op 12 september in première. De voorstelling is een bewerking van de voorstelling naar hetzelfde stuk van Het Zuidelijk Toneel uit 1996. Jan Versweyvelt en Harry de Wit werken ook mee aan de Amerikaanse voorstelling. Van Hove maakte twee jaar geleden al 'More stately mansions' bij de Theatre Workshop, een remake van 'Rijkemanshuis'. Op het Holland Festival 2000 staat een coproductie van Het Zuidelijk Toneel en de New York Theatre Workshop op het programma. (Volkskrant, 23/8/99)

    meer over: Ivo van Hove


  • Ex-Spice Girl Geri Halliwell is in onderhandeling over een rol in de Broadway-musical 'Jekyll and Hyde'. Het gaat om de rol van Julie, een hoer. (AD, 28/7/99)

    meer over: musical


  • 'Saturday Night Fever' gaat naar Broadway. Komend najaar zal de 23-jarige James Carpinello, die momenteel een cursus disco-dansen volgt, de rol die in de film wordt gepeeld door John Travolta spelen. Zelf zegt hij dat hij veel te nederig is om ook maar in de buurt te komen van het meesterwerk van John Travolta. (AD, 15/7/99)


  • In zijn woonplaats Beverly Hills is de Amerikaanse theater- en filmproducent Allan Carr overleden. Carr kreeg in 1984 een Tony Award voor de Broadway produktie 'La cage aux folles', maar werd vooral bekend als producent van de film 'Grease' uit 1978. Carr leed al lange tijd aan kanker. Hij is 62 jaar geworden. (AD, 1/7/99)

    meer over: overleden


  • Ook in Amerika zijn honden hip! De familievoorstelling van het RO Theater, 'Hondje', zal volgend jaar twee weken te zien zijn op Broadway. De productie wordt in het engels onder de titel 'Doggy Show' opgevoerd in het New Victory theater, dat zich specialiseert in hoogwaardig jeugdtheater. In Nederland trok de voorstelling van Rieks Swarte en Mark Rietman in drie maanden 30.000 bezoekers. (AD, 18/6/99)

  • De voorstelling 'Death of a Salesman' op Broadway is de grote winnaar geworden van de Tony-Awards. De voorstelling kreeg vier Tony's, namelijk die voor beste toneelregie (Robert Falls), beste acteur (Brian Dennehy), beste vrouwelijke bijrol (Elizabeth Franz) en beste opvoering van een oud stuk. Daarnaast kreeg de schrijver van het stuk, Arthur Miller, een ere-Tony voor zijn verdienstem voor het Amerikaanse theater. De Tony voor het beste nieuwe toneelstuk ging naar 'Side man' van Warren Leight. Toneel krijgt de laatste tijd weer veel aandacht op Broadway, na een aantal magere jaren. Dit lijkt vooral te danken aan het feit dat Hollywood-sterren zoals Kevin Spacey en Nicole Kidman op de planken te zien zijn. (Volkskrant, AD & VNG, 8/6/99)


  • In New York is het toneelstuk 'Marlene' in première gegaan met in de hoofdrol Sian Phillips las de Duitse diva Marlene Dietrich. (AD, 13/4/99)


  • In New York is de Amerikaanse regisseur Jose Quintero op 74-jarige leeftijd overleden. Quintero werd vooral bekend als regisseur van zijn favoriete auteur Eugene O'Neill. Tussen 1956 en 1996 regisseerde hij 19 stukken van O'Neill op Broadway. (AD, 1/3/99)

    meer over: overleden


  • Vanaf midden 1999 zal 'Miss Saigon' waarschijnlijk stoppen. Als opvolger in het Circustheater in Scheveningen wordt gesproken over 'Sunset Boulevard' en 'Titanic'. Laatstgenoemde musical heeft overigens niets met de film te maken. Het is een Endemol-productie van Broadway, die in juni 5 Tony Awards in de wacht sleepte. (Volkskrant, 11/9/98)

  • Hans Liberg presenteert het internationale gedeelte van de uitreiking van de Emmy Awards in New York. Vorig jaar won Liberg zelf de Emmy in de categorie 'Popular Art' voor zijn programma 'Liberg Zappt'. Liberg volgt Peter Ustinov op als presentator. (Volkskrant, 2/7/98)

    meer over: cabaret


  • De productiemaatschappij Work In Progress heeft geen overeenstemming bereikt met Polygram over 'Dancing Queens', de musical over Abba. Work In Progress mag wel de liedjes van de Zweedse groep gebruiken, maar niet het levensverhaal van de vier leden. Het gerucht gaat dat Polygram is afgeschrikt door het feit dat Joop van den Ende de moedermaatschappij is van Work In Progress; een Joop-musical over Abba, dat zou iets te veel naar Broadway rieken. Bovendien zijn Björn en Benny zelf al bezig met een musical onder de titel 'Mamma Mia'. Het Werkteater, dat de musical onderdak en technische faciliteiten verschafte, heeft de produktie van Work In Progress overgenomen en de musical gaat, zonder verwijzingen naar de band, op 13 juli in première. (Volkskrant & AD, 2/7/98)


  • In New York wordt Radio City Music Hall gerestaureerd voor z'n 60 miljoen dollar. (Telegraaf, 12/6/98)

    meer over: verbouwing


  • Het gaat goed op Broadway. De theaters maken meer winst, ontvangen meer bezoekers en belangrijker: het publiek wordt jonger. Inmiddels is meer dan 10 procent van de bezoekers jonger dan 18 jaar. Dit terwijl de kaartjes nog steeds duurder worden. Als voornaamste oorzaak wordt de gezonde economie genoemd. Daarnaast speelt Rosie O'Donnell een niet onbelangrijke rol. De bekende film-comediènne heeft een eigen talkshow, waarin ze veel aandacht besteed aan theater. (Volkskrant, 4/6/98)

    meer over: statistiek


  • Broadway producent S. Lane overweegt een musical te maken over het leven van Frank Sinatra. (AD, 25/5/98)

    meer over: musical


  • De Broadway-musicals "Ragtime" en "The lion king" zijn kandidaat voor de Dramadesk, de prijs van de Amerikaanse theatercritici voor de beste musical van het seizoen. (AD, 29/4/98)

    meer over: musical


praat mee

schrijf een mini