moosers

RiRo

afbeelding van RiRo

persoonlijk

geboortedatum
05/01/2007
vertel iets over jezelf

Begin januari 2007 begon ik met mijn theaterverhalen op Moose. In De benen van Halina Reijn heb ik toen in veertig wekelijkse afleveringen verslag gedaan van mijn eerste vijf jaar toneelbezoek. In die verhalen was een voorstelling steeds uitgangspunt en aanleiding om iets te vertellen over mijn indrukken en ervaringen als toneelkijker.

Na veertig verhalen, in december 2007, wilde ik er eigenlijk een streep onder zetten. Maar ik kon het niet laten. Vandaar de vijf bonusverhalen de eerste helft van 2008, die ik De nieuwe benen van Halina Reijn heb genoemd.

Eind augustus 2008 ging het vernieuwde Moose het web op. Een goed moment vond ik om nu echt met een schone lei te beginnen, om geen recensenten meer te citeren en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm. Zo begon in oktober van dat jaar RiRo´s Theaterdagboek.

Ik schrijf ook minirecensies. Soms zijn het inderdaad recensies, dan bezwijk ik voor de verleiding om mijn mening over een voorstelling te geven. Maar af en toe zijn het een soort als recensie vermomde ultrakorte theaterverhalen. Inmiddels heb ik zo’n tweehonderdvijftig recensies geschreven.

contact
pnmvankampen@gmail.com