Leuk en te lang. ‘k Snap de keus om Iep door een liliputter te laten spelen niet. Ben nu toch meer naar het gekke kleine mensje aan het kijken dan naar de reactie van de personages op Viegeltje. Waarom mag Joke niet veeel meer tekenen? Nu waren het meer een soort veredelde scene wisselingen. Ik vond het ouder echtpaar minder maar de bijrollen waren erg geestig. Band op het toneel was erg leuk en natuurlijk. Veel van de lol van het boek zit in de tekeningen en werd voornamelijk in tekst vertaalt, jammer.
Heel erg leuke voorstelling. Ik vond het vorig jaar ook tegenvallen: het was me toen allemaal veel te langdradig. Opnieuw zou de voorstelling wat korter gekund hebben. Zeker als je zeven jaar bent lijkt het me wat lang (2 uur). Maar goed, het is en blijft zeer vermakelijk om naar te kijken. De acteurs zetten personages neer waar je alleen maar van kunt houden. De decors zijn prachtig. Het kleine vogelmensje Viegeltje kan echt vliegen. Er is leuke muziek. Joke van Leeuwen tekent live op het toneel (en wordt in de pauze belaagd door kinderen). Gaat dat zien!
Ambiitie en feest gaan meestal hand in hand met de jaarlijkse familieproductie van het Rotheater. Viel het vorig jaar met ‘Haroen en de zee van verhalen’ een beetje tegen vanwege te veel vorm en te weinig inhoud- met ‘Iep’ maakt Rotheater weer een geheide hit, ditmaal naar een veelbekroond kinderboek van Joke van Leeuwen.
Warre vindt in het bos een soort van vogelmensenbaby, koestert het samen met zijn vrouw maar raakt het snel weer kwijt omdat ‘Viegeltje’ weg vliegt, waarna een uitgebreide zoektocht volgt. Afscheid is het centrale thema van het verhaal dat dramaturgisch wel wat sterker uitgewerkt had kunnnen worden. De voorstelling is echter een feestje dankzij de fraaie decors en vondsten, de mooie toepasselijke livemuziek en de grappige, live gemaakte tekeningen door Joke herself. De scenes in het horstel (=herstelhotel) met een soort dictatoriale Maharishi als hoteldokter zijn hoewel wat lang, erg grappig. Het vogelbeestmens wordt gespeeld door een liliputter waarbij valse sentimenten gelukkig vermeden worden. Extra gewei voor Guus Dam die als Warre harverwarmend speelt.