minirecensies

As you like it

Het was een lange zit. Het toneelbeeld was prachtig, de acteurs waren hoogstaand maar oei wat duurde het lang. Er was waarschijnlijk geen komma geschrapt, geen flauw grapje weggelaten en daarbij lag het tempo ook nog eens erg laag. En hoe goed de acteurs ook waren, echt sprankelend werd het niet, of zakte ik gewoon weg vanwege het trage tempo? Het mengelmoesje van accenten op het toneel leidde soms ook nogal af. De muzikanten daarentegen waren geweldig. De muziek die vanaf de balkons links en rechts van het toneel gespeeld werd zorgde voor een bijzondere sfeer en droeg echt iets bij aan het stuk. Zou dat de filmachtergrond van Sam Mendes zijn? Als ie nou eens wat tempo had gemaakt was het waarschijnlijk prachtig geweest, nu was het vooral heel saai.

Jeanine gezien 02/06/2010

Een klassieke komedie vermomd als moderne klucht. Zoiets is dit geloof ik geworden. Af en toe zo ontzettend over de top dat het onbegrijpelijk wordt.
De acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld, hebben er plezier in en maken de voorstelling. Jochem ten Haaf lijkt zich met de moed der wanhoop op zijn rol als nar gestort te hebben en dat geeft een hele bijzondere dimensie aan Toetssteen.
De vormgeving en de kostuums zijn even wennen maar ik hou wel van iets onvoorspelbaars. En ja, die kippen….

Jeanine gezien 23/04/2008

Mooi decor, maar de uitvoering valt tegen. Acteurs die te snel praten, en toch een stroperige traagheid aan de verhaallijn meegeven. Ze weten je als toeschouwer gewoonweg niet te raken…jammer..jammer, want aan Toetsteen ligt het zeker niet.

roi gezien 13/03/2008

‘As you like it’
Het begint veelbelovend tot de acteurs even op de voorgrond treden, hun scenetje spelen en zich weer mengen tussen de bewegende benen.

Hoe oudbollig kun je proberen Shakespeare toch in een nieuw jasje te steken? Met een beetje naakt hier en daar.. waardoor het publiek wellicht even schrikt. Maar dat naakte is ook alweer ZOoo jaren 90.
Het is moeilijk te verstaan! En Shakespeare betekent niet dat je als een poeet met candellightmuziek moet spreken. Zo overdreven gedragen!
Alleen de monoloog over het schouwspel op het toneel was nog wel de moeite waard.
Ik geef toe ‘As you like it’is één van de ‘moeilijkere’ Shakespearetragedies, maar van deze versie was nog minder te volgen.

En dan die kippen? Leuk, vermakelijk..maar waarom?

Ik had toch echt wat meer van het werk van Gerardjan Rijnders verwacht. Jammer

Ann gezien 14/03/2008

Absoluut het kijken waard! Lekker snel, lekker gespeeld, met echte kippen en echte humor. Soms een beetje vlak en iets te snel voor de teksten, maar die zijn toch al zo banaal dat het niet altijd erg is. Had van mij nog ironischer en bijtender gemogen. Maar het is een topstuk hè. Prachtige vormgeving!

SLS gezien 23/02/2008

Een voorstelling waarvan je denkt, Oeh, dat was best leuk! maar waar ging het eigenlijk over? Ik heb niet echt een verhaallijn kunnen ontdekken. Het decor vond ik wel erg leuk bedacht. Vooral de levende kippen. Verder heb ik me vermaakt:)

X gezien 16/02/2008

Knotsgekke voorstelling die eigenlijk nerges over gaat.
Toch weten de acteurs, met als hoogtepunt een zeer goede Anniek Pheiffer, er wat van te maken.
Ook het decor is erg bijzonder met een tiental levende kippen en 3 levensgrote balonnen die lijken op condooms.
Echt voor de toneelkijker die weer eens wat anders wilt

Sebastiaan gezien 16/02/2008