minirecensies

Dédé le taxi

Jos Verbist speelt Josse De Pauw en de eerste speelt zoals de laatste het zou gedaan hebben. Goed om Jos Verbist nog eens terug te zien trouwens. Hij zet Dédé, een figuur die het liefst alleen met zijn taxi de stad ronddoolt in de nachtelijke uren, meesterlijk neer.
Dat een dergelijk personage een autistische migrant zou adopteren klinkt misschien zeer ongeloofwaardig maar wordt hier zeer aanneembaar neergezet.
De muzikanten zetten een prachtig muzikaal decor neer, het stoort nergens maar geeft de voorstelling een extra dimensie.
Nog een woordje over Djamel Hadjamar. Ook hij maakt indruk. Zijn spontane vertolking roept onmiddellijk sympathie voor het personage op.
Een kleine voorstelling waar er veel te weinig van zijn.

Iwein gezien 29/01/2005

Even wennen, dit door Josse de Pauw geschreven stuk over een taxichauffeur uit Lille die een autische allochtoon adopteert en nachtelijke ritten maakt, maar dan wordt je gegrepen door het goede spel (Jos Verbist als DeDe is geweldig), de prachtige live muziek en de muzikale regie van Koek. En als extra pluspuntje: de door Koek zelf geleide nabespreking, helder en klaar. Een soort kleine zaalvoorstelling voor de grote zaal.

DA gezien 17/01/2005