minirecensies

Circus Shakespeare

Ik begrijp de zure reacties op deze site niet (leuke site trouwens!!!!!) op Circus Shakespeare. Ik heb ‘n hele, hele goeie avond gehad! Wat zeg ik; een top-avond! Je keek je ogen uit naar alle acts, acteurs en beelden. Daardoor heb ik niet alles kunnen volgen, maar ik heb een topavond gehad! Ik raad iedereen aan om erheen te gaan!

FVS gezien 18/06/2001

Helaas, helaas, alweer een pot pindakaas. Deze voorstelling gaat mank aan een zeer slechte bewerking (‘sampling’ heet dat op het programmaboek) en herstelt daar niet van, ondanks een betere tweede helft. Tuurlijk, de circusacts zijn oke, maar in het geheel: geef mij maar Bassie en Adriaan.

AZ gezien 29/05/2001

Ik heb gewoon wel een lekkere avond gehad. De poffertjes waren best goed, vond ik. Het eerste uur (de jaarmarkt) vond ik grappig, en heb moeten lachen om de acts van de acteurs. Er was een geweldig lied over Bram Peper (“Mag ik een bonnetje”), dat nog steeds in mijn kop zit. Daarna vond ik de voorstelling best aardig. Heb me niet verveeld, althans. Het viel wel op dat de niet-acteurs die meespeelden het niet echt trokken. De wel-acteurs vond ik prima en ik vaak gelachen. Ik denk dat de voorstelling sinds de premiere gegroeid is.

AD gezien 26/05/2001

De voorstelling begon met een vrij-rond-loop-in-de-stemming-raken-gedeelte. Het was allemaal niet echt feestelijk omdat de meesten mensen nogal boos werden over dingen; een tribune die in elkaar stort terwijl je erop zit, poffertjes die hun gewicht in goud hebben gekost en heel vies zijn, toiletten die goor zijn etc. Daarna kwam dan dan het gewoon-zitten-en-naar theater-kijken-gedeelte, daar werd ik dan weer niet goed van. Wel geweldig waren de ijsjes die tijdens de voorstelling werden uitgedeeld, terwijl de aarde zich opent daalt de temperatuur een paar graden; een prachtig letterlijk kippenvel moment.

FB gezien 24/05/2001

‘Timon van Athene’ is de schriele kerstboom die tot omvallens toe wordt volgehangen met heen en weer rennende acteurs, foeilelijke kostuums, onbegrijpelijke muziek en ander circusvolk.
Kortom: hoog ingezet, hard gevallen (net als sommige van de artisten, bijna, overigens). Wel een geweitje onder de riem van de acteurs, die de hele tijd meer bezig moeten zijn met logistiek (is dat decorstuk op tijd op z’n plek; is mijn flesje brandstof nog wel vol; oja, dat touw…) dat ze aan acteren helemaal niet toekomen.

SvdB gezien 24/05/2001