Er is een nieuw genre theater ontdekt: de peepshow. Deze nieuwe toneeldiscipline is in het leven geroepen door het gerechtshof in Amsterdam, die een uitspraak deed over de fiscale naheffing van enige duizenden euro's voor de eigenaar van een peepshow. Theatervoorstellingen hoeven namelijk maar zes procent btw af te dragen in plaats van het hoge tarief van negentien procent. Het erotische karakter van de show doet hieraan niets af. André Drost van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven is blij met de uitspraak. "Dit schept duidelijkheid. Een prima uitspraak. Het gaat om een artistieke bezigheid en daar geldt nu eenmaal het lage btw-tarief voor. Of het nu gaat om paaldansen, erotische shows of peepshows." (ANP, 13/2/07)
Erotische gedichten van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade worden vanaf 10 januari door het Handtheater in gebarentaal uitgevoerd. De voorstelling 'O Amor Natural' (de liefde natuurlijk) wordt al dansend en gebarend door zes acteurs gespeeld. Productieleidster T. Vossen: "Het is voor het eerst dat we een voorstelling met een dergelijke erotische strekking spelen." Ze wil niet te veel verklappen, "maar het woord 'bed' geven wij inderdaad aan met een horizontaal gebaar." De voorstelling is ook toegankelijk voor horenden. "Normaal hebben we iemand die gebarenvoorstellingen voor horenden 'tolkt', maar gezien het karakter van deze voorstelling geven we vooraf de gedichten op schrift aan het publiek." (ANP, 5/1/01)
Hans Kemna legt het ons allemaal nog één keer uit: "De Toneelschool Amsterdam is de laatste tijd erg goed, daar komen de persoonlijkheden vandaan. Als je mij vraagt, naar welke toneelschool moet mijn kind, dan zeg ik: Amsterdam. Daar wordt tenminste 'geneukt', als je begrijpt wat ik bedoel. In Arnhem wordt ook geneukt, tenminste dat hoop ik, maar in Amsterdam wordt er, hoe moet ik het zeggen, 'swingender' geneukt." (Parool, 14/1/00)
60 exemplaren van de poster van 'Reigen' zijn weggehaald door de dienst stadsbeheer van de gemeente Utrecht. Op de poster staat een vrouw die nonchalant een forse stijve piemel vasthoudt. De dienst deed dit naar eigen zeggen vanwege de intocht van Sinterklaas. Zakelijk leider van de Paardenkathedraal, Jetta Ernst: "Schnitzler stelt in 'Reigen' de hypocrisie aan de kaak van een samenleving waarin seks nooit expliciet getoond of besproken wordt. Nu treft ons eenzelfde hypocrisie." Op last van het stadsbestuur zijn de posters weer teruggehangen. De Paardenkathedraal heeft veiligheidsmaatregelen genomen en stickers over het geslachtsdeel geplaatst met daarop de tekst "coming soon" - pun intended indeed. Het gezelschap heeft de stickers ook ter beschikking gesteld aan alle theaters waar de voorstelling speelt. Drie toonden belangstelling. (Volkskrant, 18/11/99)
Britse dansers en danseressen zijn slap en futloos. Bovendien zijn ze 'te peervormig'. Om deze redenen gaat het English National Ballet op tournee zonder autochtone dansers. Derek Deane, artistiek leider van het gezelschap, geeft de schuld vooral aan de slechte eetgewoonten. "Waarom zijn er in Groot-Brittannië geen talentvolle ballerina's te vinden? De fout ligt bij de lichaamsvormen van de Engelsen. Een Engelse danser met een gedrongen postuur, niet bijster goede voeten en robuuste schouders kan alle figuren doen, maar veel esthetisch genot is er niet bij. Slanke benen en een elegant lichaam hebben ze niet." Deane kwam vorig jaar ook al in het nieuws toen hij de dansers adviseerde zoveel mogelijk seks te bedrijven omdat dit hun uitvoering van 'Romeo en Julia' zou verbeteren. (Parool, 19/4/99)