Oud Archief

Moose geeft Punten


Toneelgroep Amsterdam (2) 5-
Het meest prestigieuze en gesubsidieerde toneelgezelschap van Nederland is er in geslaagd voor geen enkel reprisefestival geselecteerd te zijn. Dat is een hele prestatie. Als oplossing nemen ze zelf al hun voorstellingen in reprise onder de cryptische naam 'Mooi toneel weer'. Leenot ioom, maar volgend seizoen graag weer iets belangwekkends. (25/7/99)

zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant, 14/5
en ook: Kort Nieuws: Volkskrant, 4/6
en ook: Kort Nieuws: VNG, 23/6
en ook: De puzzel van Van Dale: www.vandale.nl





Holland Festival 5,5
Nu het stof neerdaalt en de balans kan worden opgemaakt moeten we toegeven dat het Holland Festival niet ongeslaagd was. Het festival heeft in elk geval geleefd onder de Amsterdamse bevolking. Door videoschermen en terrasjes neer te zetten op het Leidseplein en in het Oosterpark heeft de organisatie de cultuur op straat gegooid. En terwijl Ivo volhoudt dat het festival een podium moet zijn van hoge, internationaal belangrijke kunst, hebben mindere goden het Holland Festival gebruikt als politieke arena. De omroeporkesten hebben door te willen staken hun looneis onderstreept en het Amsterdamse openbaar ministerie heeft een wit voetje willen halen bij de verontruste maatschappij door kinderporno in de kunst serieus te nemen. Het publiek en de voorstellingen zijn misschien nog net zo saai als alle jaren tevoren, maar het Holland Festival leeft. Ga zo door! (8/7/99)

zie ook: Omballing: Ring der Wrevelingen
en ook: Minirecensies 'India Song'
en ook: Minirecensies 'King Arthur'
en ook: Minirecensies 'Plage Tattoo/Circumstances'
en ook: Minirecensies 'Sample MadnesS'
en ook: Minirecensie 'Shazam!'
en ook: Kort Nieuws: Parool & VNG, 25/6
en ook: Kort Nieuws: Volkskrant, 17/6
en ook: Kort Nieuws: AD, 21/5





Toffie en Kee 3
Het is al ruim een half jaar stil rond het illustere tweetal Toffie en Kee, dat vroeger met enige regelmatigheid nieuwe theateravonturen op onze site kwam beleven. Ze wilden voor onze PR nog wel een keer op een eland zitten, maar dat was het dan wel weer. Ze schijnen nu al weer enige maanden bezig te zijn met de verbouwing van hun virtuele theater. Dit theater moet namelijk afgestemd worden op de nieuwe ARBO-voorschriften. Treks die tot voor kort nog handmatig werden getekend, moeten in de toekomst door de computer worden gemaakt. De redactie van Moose begrijpt dat dat veel tijd en geld kost, maar Toffie en Kee hadden in de tussentijd toch op zijn minst een lokatieproject kunnen doen. De vette onvoldoende hier is vooral bedoeld om Toffie en Kee aan te sporen. Overigens gaat het gerucht dat hun virtuele theater bijna klaar is en dat er in september een groot lokatieproject van Toffie en Kee is gepland tijdens het [ON]ze Keuze Festival. We wachten het af!

zie ook: Toffie en Kee
en ook: Kort Nieuws: VNG, 23/6
en ook: Kort Nieuws: NRC & AD, 9/3





Stadsschouwburg Amsterdam 3
De Stadsschouwburg krijgt punten voor haar kaartverkoopbeleid. Je gaat naar de openingsvoorstelling van het Holland Festival en je denkt: "nu ga ik eens niet goedkoop op het derde balkon, maar een avondje echt genieten voor een mooie prijs in de zaal". Vervolgens koop je voor het bedrag van 40 gulden (zo'n 17,5 Euro) een hogere-rangs - zo niet hoogste-rangs - kaartje. En dan? Dan kom je terecht op de achterste rij aan de zijkant van de zaal, diep onder het eerste balkon. Een plek waar je wel te verstaan één vijfde van het podium kunt zien. Dank u afzetters van de Stadsschouwburg. Dat u nog drie punten krijgt, heeft u te danken aan de aardige dames van de garderobe.

zie ook: Minirecensies 'King Arthur'





Saskia Temmink 2
Open brief aan Saskia Temmink.

Alsjebieft, Sas, ga snel weg uit Den Haag. Je bent DE ONTDEKKING van de laatste twee jaar. Maar je kreeg geen werk. Onbegrijpelijk van al die collega's, maar jouw oplossing is wel heel rigide. In zo'n wanproduct gaan staan met een stel amateurs en een regisseuse die het kennelijk modern vindt om een fluisterstuk te laten SCHREEUWEN, en die het nog moderner vindt om je minstens vijf keer de tieten te laten tonen. En die een valse viool voor moderne muziek aanziet, die de pers op de eerste rij zet omdat de rest van het publiek alleen maar naar de lampen mag kijken.... Natuurlijk wil je laten zien dat het onrechtvaardig is dat niemand je echt werk geeft, maar moet je daar zelf zo voor lijden? Ik begreep je amechtig zuchten wel, maar gewoon een briefje naar Hans Kemna zou een stuk makkelijker zijn. Nou dan. Omdat de blikken tomatenpuree die je samen met Tommie Hofman at, kennelijk op waren, bij deze een nieuw doosje. Is 10 blikjes genoeg?

Een bewonderaar.

zie ook: Minirecensies 'De nachtportier'





De Parade 4
Ach, ach het is altijd sappelen in het theater, vooral in het festival-circuit. We hoorden al eerder dat Loes Luca alleen maar in tv-commercials speelt zodat ze jaarlijks mee kan doen aan de Parade. Dit evenement zit echter zo krap bij kas dat het nodig was te hoereren bij de gemeente Amsterdam om de opening van IJburg op te leuken. De Parade kent echt geen grenzen. In een advertentie vragen zij medewerkers voor 55 gulden per dag. Dat is dan inclusief maaltijd en slapen op (joepie) het festivalterrein in je eigen tentje. Dus dat is 24 uur in dienst voor (55,- plus maaltijd à 12,50) zo'n 2,80 gulden per uur. Dan heb je wel aan het eind van de zomer net genoeg geld om je barrekening van te betalen. Maar het gaat natuurlijk om de ervaring!

zie ook: Kort Nieuws: Theatermaker mei
en ook: Website De Parade: www.mobilearts.nl





Rick Engelkes Producties 7,5
Voor de voorstelling "Twee op de wip" heeft R.E.P. een boekje via het freecard-systeem verspreidt. Dit glossy boekje is gevuld met, zoals bij vrije produkties gebruikelijk, c.v.'s van de medewerkers, foto's uit de voorstelling, speeldata en natuurlijk advertenties. Zo'n boekje kost normaal toch al gauw een tientje en het is dus reuze sympatiek van R.E.P. dat zo gratis uit te delen. Maar het is natuurlijk ook heel slim, naast dat het de voorstelling promoot, biedt het vooral aan de sponsors van "Twee op de wip" een extra mogelijkheid zich van hun leukste kant te laten zien. Daar zitten heel wat grappenmakers bij; Bastini zoutjes zegt ontdeugend net zo smakelijk te zijn als de zoenpartij van Rick en Vera. Het blad Esquire becommentarieert hun cover met Ronald Jan Hein met de kwinkslag "Man op de Wip" en ga zo maar door. Maar het leukst is een foto uit de voorstelling waar Rick op blote voeten zit te bellen met daar onder de adressen van schoenenwinkel Dr. Adams.

zie ook: Kort Nieuws: NRC 20/3





Gerardjan Rijnders 7
Laatst zag ik Gerardjan Rijnders lopen. Het zag er naar uit dat hij het reuze naar zijn zin had. Hij was aan het babbelen en lachte. Een ontspannen man. Een paar dagen daarvoor had ik hem uitbundig met een stuk hout zien dansen in 'Hedda Hedda'. Dat gaf ook al zo'n uitgelaten indruk. Gerardjan heeft namelijk een soort van vakantie; het monsterlijke Wooster Group-project is afgeblazen. Na het even prestigieuze als mislukte 'Dark Lady' moet dat een opluchting zijn. Misschien moeten meer mensen voorstellingen schrappen. Je wordt er gezellig van en het scheelt een hoop werk. (28/4/99)

zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant, AD & NRC 2/2/99
en ook: Minirecensies 'Hedda Hedda'
en ook: Minirecensies 'Club Discordia'
en ook: Minirecensies 'Dark Lady'





Theater Instituut Nederland 0
In de online theaterkringen van Nederland is het al enige tijd een running gag: "Is het TIN al online?" Helaas is het allesbehalve om te lachen. Terwijl de informatie die door het TIN wordt gearchiveerd schreeuwt om openbare ontsluiting, zijn op internet nog niet eens de openingstijden van het instituut te vinden. Hoewel al van diverse kanten is gesuggereerd, verzocht en gebeden om in ieder geval een kleine site met de hoogst noodzakelijke informatie, wordt keer op keer gezegd dat er hard aan de site gewerkt wordt en dat hij zeer binnenkort online komt, waarna er plotseling niets gebeurt. Terwijl je desnoods de achterkant van je ledenpas kan scannen en online zetten! Deze kleine moeite heeft Moose genomen en daarom presenteren wij hierbij met gepaste trots: de website van het TIN. (24/4/99)



Jeroen Willems 8
Jacqueline Blom begint de borden van de keurig gedekte tafel af te nemen. Met deze ene simpele handeling wordt er een sprong in de tijd gemaakt, het etentje is achter de rug. Dat vind ik mooi regisseren. Daarom punten voor Jeroen Willems of voor wie dan ook die het verzonnen heeft. (18/4/99)

zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant 26/3
en ook: Minirecensies 'Vroeger'





De Uitkrant 4
Terwijl De Theatermaker stervende is en NL. het veld heeft geruimd, gooit ook de Uitkrant de handdoek in de ring. Na jarenlange financiële malaise gaat de uitgever, het AUB, een nieuwe koers varen en elke vorm van diepgang vermijden. Het Parool PS van de week schijnt de aanleiding geweest te zijn van dit alles. Het is mij niet duidelijk of deze nieuwe Uitkrant zich nu juist wil afzetten tegen de Tina van de grachtengordel of dat zij als lichtend voorbeeld dient. Voor Moose blijft er maar weinig over om tegen op te kijken; in een jaar is uw theater e-zine van een alternatief een unicum geworden. (17/4/99)

zie ook: Kort Nieuws: Parool, 17/4
zie ook: Vera Liefhebber





Almere 3
De gemeente Almere krijgt een enorme onvoldoende voor het slechte plan om een theater te bouwen in het Weerwater. Toch is dit tegelijkertijd verheugend nieuws. Vroeger was Almere een plek waar slechte bouwplannen het vlakke groene polderlandschap opaten: de eeuwige strijd tussen het groen en de stad. Maar nu is daar iets grootsteeds bij gekomen: de strijd tussen hoge kunst en laag vermaak.
In Amsterdam is het Museumplein, toch een uitstekende snelweg annex Ajax-inhuldigingsruimte, ten prooi is gevallen aan alle mogelijke pretentieuze architecten en wordt het opgesjiekt met allerlei musea-uitbreidingen en rosaria. Op dezelfde manier (en door dezelfde mensen die u eerder het nieuwe Van Goghmuseum brachten) wordt in Almere een theater gebouwd in het enige recreatiegebied dat nog over is, en dat al jaren lang het decor is van de traditionele POWERBOAT-RACES! En zo begint in Almere de high-culture/low-culture oorlog. De jongste stad van Nederland is weer wat volwassener geworden. (31/3/99)

zie ook: Kort Nieuws: Parool 17/3/99





Cas Enklaar & Jeroen Krabbé 8,5
De heren Enklaar en Krabbé verdienen de titel Hardest Working Men in Dutch Showbusiness en de daarbij horende waardering (in Punten). Enklaar omdat hij na de tour van 'Wilhelmina' niet heeft gedacht dat hij na zes maanden zo'n zes voorstellingen per week spelen wel een kleine vakantie had verdient. Twee dagen na de laatste voorstelling was Cas' schema alweer zo vol dat hij niet meer beschikbaar was als Van 't Sant in de extra voorstellingen van de theaterhit. Het siert Jeroen Krabbé dan weer dat hij voor slechts vier voorstellingen de rol van Enklaar heeft overgenomen. Krabbé doet dit soort dingen tegenwoordig tussen het jureren van het filmfestival in Berlijn en de première van zijn film 'Left Luggage' in Zuid Amerika. Hulde! (10/3/99)

zie ook: Kort Nieuws: Parool 2/3/99
zie ook: Minirecensies 'Wilhelmina'





Toneelgroep Amsterdam 7-
TGA krijgt enige aanmoediging, omdat ze zielig zijn. Twee producties gaan niet door, beide buiten hun eigen schuld en de reacties op 'Dark Lady' waren ook niet echt om aan de staatssecretaris te sturen. Maar misschien is het wel helemaal niet erg. Dat de nieuwe Wim T. Schippers, 'Zonder Titel', niet doorgaat laat zien dat jullie nog principes hebben: bij een eerste opvoering moet het zoals de schrijver wil. En wat 'North Atlantic II' betreft: jullie hebben de pretentieuze onzinvoorstelling van dit seizoen al gehad. Wees blij! Wij vonden in ieder geval 'Oom Wanja' een geslaagde revanche en we denken dat Gijs de Lange ook wel weer een hele fijne voorstelling gaat maken. Nou maar hopen dat Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch geen echte politici op het toneel voorschrijven... (18/2/99)

zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant, AD en NRC 2/2/99
en ook: Kort Nieuws: Parool 5/1/99
zie ook: Minirecensies 'Dark Lady'
zie ook: Minirecensies 'Oom Wanja'





Koos Terpstra 10
Koos krijgt de volle hap voor ijver. Evert de Jager gaat pas in september bij het Noord Nederlands Toneel weg, maar zijn opvolger kondigt nu al het ontslag van het hele ensemble aan! Terpstra wil namelijk liever met zijn eigen acteurs werken. Hiermee belichaamt hij voor ons de fascistoïde doelstellingen van de commissie Toekomst Toneelbestel. Koos begrijpt dat een publiek niet komt voor de acteurs, maar voor voorstellingen van de artistiek leider. En dit massa-ontslag schijnt nog legaal te zijn ook. Hulde! (12/2/99)

zie ook: Kort Nieuws: Volkskrant 5/2
en ook: Kort Nieuws: Volkskrant/Parool 17/11/98





Paul de Leeuw 9
Paul de Leeuw kondigt 'De Groentevrouw' aan. De camera vliegt over het publiek dat verwachtingsvol om zich heen kijkt. Waar zal Marjan Luif verschijnen? De camera vliegt door, om tot stilstand te komen voor een goed gevulde groentestal. Dit stilstaande beeld is het enige dat er de volle twee minuten hierna te zien is op Nederland 3, terwijl De vrouw die nerregens trek in heeft haar column doet. Dit staaltje postmoderne televisie verdient de hoogste lof. Nu het radiodrama volledig dood gemaakt is, kunnen we het op televisie dunnetjes over gaan doen. Hulde! (16/1/99)

zie ook: Kort Nieuws: Parool 5/1
en ook: Kort Nieuws: Parool, 29/8





William Shakespeare 10
William Shakespeare krijgt van Moose een tien, omdat hij door BBC Radio-luisteraars is gekozen tot Belangrijkste Brit van het Millenium. Gefeliciteerd! Ga zo door! Hulde! (10/1/99)

zie ook: Kort Nieuws: Parool 2/1





Het Nationaal Toneel 8
Ja, het verbaasd ons ook, maar Het Nationaal Toneel verdient toch enige lof voor de Nieuwjaarswens die wij op de mat vonden. Nu doet Stella Den Haag dat soort leuke dingetjes al tijden, dus dat is niet waardoor wij geraakt zijn. Meer door het ongekende inzicht van 's lands vierde toneelgezelschap. Op deze oud-en-nieuw-kaart staat Gijs Scholten van Aschat als Hamlet; Oud en Nieuw! Oud omdat Gijs Scholten van Aschat ongelofelijk oud is voor Hamlet, zeker na Jacob 'nog niet droog achter de oren' Derwig. (Hoewel Peter Liefhebber vind dat we niet mogen vergelijken, doen we dat lekker wel). En nieuw omdat het de nieuwe Hamlet is na De Hamlet met de Hamlet to end all Hamlets van De Trust. Stom hè? (3/1/99)

zie ook: Moose geeft Punten aan Het Parool
en ook: Minirecensies: 'Hamlet'





Absolut Vodka 7
Absolut verdient ruime voldoende vanwege het feit dat het Zweedse merk de favoriet blijkt van Neêrlands enige toneeldinosaurus Gerardjan Rijnders. Dit is gebleken na intensief stalkend onderzoek (ISO) door de Moose-redactie. Of Rijnders deze voorkeur heeft overgehouden aan zijn verblijf in Berlijn is onbewezen. Overigens wil Moose geenszins het gerucht de wereld inbrengen dat onze toneelvader alcoholicus zou zijn, maar aan de andere kant is wodka nu niet direct de drank die in feestelijke verpakking wordt meegebracht naar een dinertje met vrienden. Tenzij het zeer goede vrienden zijn, natuurlijk. Speculeren hierover is echter zinloos: zover reikt onze kennis over noch Rijnders' vriendenkring, noch de wodka-etiquette. Moose geeft dan ook de voorkeur aan port. (30/11/98)

zie ook: website Absolut Vodka: www.absolutdj.com
en ook: Kort Nieuws: Parool 22/10/98





Victor Löw 7
Victor Löw krijgt 7 punten voor leukheid. Ik heb het afgelopen Nederlands Film Festival weinig acteurs gezien die zich met zoveel schwung op de meest onmogelijk rollen hebben gestort. Hoewel ik niet stuk ben van HET 14E KIPPETJE, ben ik zeer enthousiast over Victor's rol als congnac-drinkende, sigaar-rokende en paard-rijdende steracteur van een onbekend groot gezelschap (een personage dat Arnon Grunberg vast in het diepst van zijn ziel wil wezen) en als SBS-6 presentator (TEMMINK) mag hij zo aan de slag. Na het uitgebreid bezoeken van dit festival ben ik overigens weer wat opgetogener over de staat van het Nederlands Toneel. Het schijnt allemaal nog veel erger te kunnen: ga maar eens naar de bioscoop. Daar hebben ze nog minder geld, nog minder bezoekers en nog mindere voorstellingen. Aan Cees Geel, Jack Wouterse, Paul de Leeuw, Will van Kralingen, Edwin de Vries en consorten ligt het niet. Kon ik dat ook maar voor het theater zeggen. (20/10/98)

zie ook: website Nederlands Film Festival: www.nethlandfilm.nl





Sylvia Kristel 8
Sylvia Kristel krijgt een dikke acht voor de utter utter coolness waarmee ze haar theaterdebuut maakt. Terwijl iedere krant toch even moet melden dat ze toch echt niet naakt gaat in 'Mensch, durf te leven!' zegt ze zelf dat ze het vooral even aan het proberen is voordat ze in Parijs een figuur slaat. En uitspraken van het kaliber "Erg veel verschil tussen het theater en de film is er voor mij trouwens niet. Ik ben bijziend, weet u. Die camera zag ik ook nooit" kunnen wij zeer waarderen. We hopen dat ze een glanzende Franse theatercarrière tegemoet gaat. Wellicht krijgt Albert Mol toch nog gelijk... (zie Kort Nieuws Telegraaf, 18/3/98) (16/10/98)

zie ook: Minirecensie 'Mensch, durf te leven!'





Felix Meritis 7
Felix Meritis is nieuw. De wc's zijn ook nieuw. De binnenkant is de buitenkant en als je binnen zit, kijk je drukdoend om je heen, omdat je ergens verwacht dat er tòch iemand langs komt lopen. En dan blijk je toch in het hok van de schoonmaker beland te zijn die dan ook langs komt lopen...
Felix Meritis wordt the place to be! Gelukkig weet hip Amsterdam dit nog niet en is het vooralsnog rustig toeven. (21/9/98)



Het Theaterfestival 1
Waarom is het interessanter om te weten dat vijf buitenlandse critici 'Hamlet' de beste voorstelling van het jaar vonden dan dat het Nederlandse publiek dat vond? Waarom zou je een reprisefestival organiseren als alle gezelschappen de tijd tussen september en januari toch al hebben uitgeroepen tot repriseseizoen? Waarom blijft het toch zo'n incestueus in-crowd festival en ontstaat er nòg geen leuke festivalsfeer? Waarom een festival organiseren dat pretendeert de meest belangwekkende voorstellingen te selecteren als de algemeen aanvaarde beste voorstelling van het jaar niet kan worden hernomen? Waarom zouden die jonge groepjes als 't Barre Land en Dood Paard en die paar excuus-Belgen die zijn geselecteerd volgend jaar nog komen als ze toch alleen maar kans maken op een troostprijs? Waarom is die CJP Trofee er eigenlijk, als die niet wordt ondersteund met een flink bedrag dat dan ten minste wordt uitgegeven aan iets dat jonge mensen leuk vinden op het toneel? Waarom zouden we het Theaterfestival volgend jaar laten doorgaan? (18/9/98)

zie ook: Kort Nieuws: AD, 14/9/98





René Eljon 8
Acteur en toneelschrijver René Eljon krijgt een ruime acht voor ijver. Terwijl niemand kwam kijken naar zijn voorstelling 'De vaders' en wij hem tenminste ver in de veertig schatten, is hij er toch in geslaagd de aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars in de wacht te slepen. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst zal in oktober of november de prijs van 7500 gulden aan René Eljon uitreiken. De jury noemt Eljon 'een goede observator met een scherp oog voor de menselijke zwakte'. Wij zouden daar nog aan toe willen voegen, dat Eljon het netwerken tot kunst weet te verheffen. Hij heeft er namelijk voor gezorgd dat bij elke opvoering van 'De vaders' een politicus of beleidsambtenaar meespeelde. En dat moet de reden zijn dat 'De vaders', ondanks de lege zalen, toch niet in de vergetelheid is geraakt. En terecht. (9/9/98)

zie ook: Kort Nieuws: Parool, 14/8/98
en ook: Minirecensie 'De Vaders'
en ook: Omballing 'De Vaders'





Eiko Ishioka 4
Regisseur Pierre Audi mag zich in de handjes knijpen dat Eiko Ishioka de kostuums voor Der Ring des Nebelungen (première september 1998) wil ontwerpen. Ishioka is namelijk héél belangrijk: ze won een Oscar voor haar kostuums bij Coppola's 'Dracula'. Niets wordt Ishioka in de weg gelegd bij haar hemelbestormende ontwerpen voor de Nederlandse Opera. Zo heeft zij bedacht dat er in het kostuum van een zanger een bloem van enkele vierkante centimeters geborduurd dient te worden. En volgens Ishioka kan dat enkel door een ambachtsman in de Verenigde Staten gedaan worden. En dus werd de lap stof heen en weer gevlogen naar de States. Voor de toeschouwers op de eerste rij zal het er vast prachtig uitzien.
Ook de honderd (100) leden van het koor zullen er vast prachtig uitzien. Zij krijgen dan ook elk een kostuum aan, dat alleen al aan produktiekosten, dus buiten de materiaalkosten, achtduizend (8000) gulden per stuk kost. Dat betekent een heleboel gelukkige naaiers en naaisters! Dat Ishioka toch een dikke onvoldoende scoort, dankt zij aan een enkele uitglijder. Toen de ontwerpster in het atelier de vorderingen van de vijfentwintig (25) kostuummakers kwam bekijken, trof zij in een hoek een eenzaam draaiende ventilator aan. Zij zette de ventilator ogenblikkelijk uit en beet de ploeterende makers toe dat zij alleen al de gedachte aan verspilling niet kon uitstaan. Een vier (4) voor gebrek aan inzicht. (8/9/98)



Hanneke Groenteman &
Alex van Warmerdam
4
De koning en koningin van de Nederlandse culturele correctheid moeten samen 4 punten delen vanwege de laatste aflevering van Zomergasten. Het feit dat Hanneke niet kan luisteren wordt door de regie van de Plantage nog wel enigszins gemaskeerd, maar zodra in Zomergasten de gast aan het woord is, zakt ze als een demente bejaarde achterover in haar stoel. We meenden soms zelfs wat kwijl uit haar mondhoek te zien druipen. Opgemerkt moet worden dat het ego-marketingpraatje van Alex van een ondraaglijke saaiheid was en de door hem uitgekozen fragmenten vooral opvielen door nietszeggende braafheid. Kortom, een drie uur durende reclamespot voor een ander VPRO-zomerprogramma volgend jaar. (4/9/98)



Rick van der Ploeg 5
Onze versbakken staatsecretaris heeft nu al een onvoldoende gescoord, hoewel niet zo'n zware. Tijdens de eerste perikelen rond het eventueel verdwijnen van CNN van de Amsterdamse kabel, werd Rick door het journaille om een mening gevraagd. Rick zei geen mening te hebben en verwees door naar een woordvoerder. Hoewel men als verzachtende omstandigheden kan aanvoeren dat de goede man pas enkele dagen verantwoordelijk was, geeft het geen pas. Theater en dat soort archaïsche kunsten worden niet de grote kluif de komende regeringsperiode. Zijn departement moet een standpunt innemen over de Nieuwe Media. De mening van Rick over CNN is dan misschien minder interessant, maar zijn mening over een kabelgigant als A2000 wel. Huiswerk doen dus. (2/9/98)

zie ook: www.minocw.nl/cv.htm#ploeg





Het Parool 9
Het Parool krijgt 9 punten, omdat Spaan Geeft Punten, die Henk Spaan tijdens het WK uitdeelde, ons dermate geïnspireerd heeft dat we de formule jatten. De Stand, hoewel voor veel Moosers een geliefde pagina, hing ons de keel uit. Het gemiddelde gezelschap in Nederland doet zo weinig stof opwaaien, dat je ze er moeilijk elke maand op aan kunt spreken. Dus nu dit en u kunt natuurlijk ook via Moose naar hartelust punten uitdelen.
Verder krijgt het Parool ook punten voor hun fijne 'Hamlet leest het Parool' poster. Gijs ziet er nu definitief uit als een Amerikaanse B-filmacteur en zo zien wij hem graag. Een 9 dus, zodat we geen problemen krijgen met plagiaat. (31/8/98)

zie ook: www.parool.nl



Index

praat mee

schrijf een mini