theaterpraat

Moose gaat dicht

raidersofthelastmoose.gif

 1997. Theatergroepen hadden namen als Bewth, Independance, Het Oranjehotel, Carrousel, Art & Pro, De Federatie of Theater van het Oosten. Het Ministerie van OC&W stond in Zoetermeer, Aad Nuis was er staatssecretaris. Websites bouwde je in HTML.

15 jaar lang was Moose de verzamelplek voor de meest hartstochtelijke publieksmeningen over het Nederlandse (en Vlaamse) theater op het hele internet. Een schare van losse en vaste Minirecensenten en Theaterpraters trompetterde haar lof en spuwde haar gal over duizenden voorstellingen.

4 staatssecretarissen, 2 ministers en 4 cultuurnotaperiodes later; 7297 Minirecensies verder; 3 grote technische upgrades achter de kiezen, is dit ouwe beestje inmiddels tot aan z’n gewei weggezakt in het technische moeras. Een aangekondigde serverupgrade duwt ons kopje onder. Moose wordt een veenlijk op de eeuwige jachtvelden van het internet.

We blijven als archief online, vindbaar voor iedereen die wil proeven van het theater van een voorbije tijd. Maar nieuwe Minirecensies en nieuws komen er niet meer bij. Moose wordt weer gewoon HTML. Zo’n 15.000 pagina’s met alles en iedereen over theater, van 1997 tot 2013.

Dank jullie wel en tot ziens.

Moose op 09/03/2013 - 23:35  
meer over Moose-redactie