theaterpraat

Moose 3.0 is live!

Picture 1.png

Welkom allemaal op de geheel vernieuwde Moose site! We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt (en toegegeven, sommige periodes ook minder hard) om deze grote sprong voorwaarts te kunnen maken.

Er is het een en ander veranderd op jullie vertrouwde Moose. Het meest in het oog springende is natuurlijk de nieuwe vormgeving, maar de meest ingrijpende verbouwing is die aan de inhoud en de functionaliteit.

Belangrijkste is dat vanaf nu iedereen mee mag schrijven aan de nieuwe rubriek Theaterpraat. Hierin komen blogs, columns en nieuws samen. We vragen wel dat je je even aanmeldt als Mooser, net als voor het schrijven van Minirecensies.

We vragen nog even jullie begrip voor de kleinere en grotere problemen die je nog kunt ondervinden op de site. We zijn de afgelopen jaren fanatieke aanhangers geworden van het ‘publish now, test later’ principe, hetgeen wel betekent dat jullie onze proefkonijnen zijn. Kom je iets tegen dat niet werkt of je anderszins niet bevalt, schrijf het ajb hieronder als reactie. De komende weken gaan we nog verder om de site weer helemaal werkend en netjes te krijgen.

Wat we nu al kunnen zeggen is dat er af en toe nog testdata op de site staat, duidelijk te herkennen door de markering [test]. Dit mag u negeren ;-)

Vernieuwing maakt natuurlijk ook altijd slachtoffers (zoals het NFPK+ afgelopen week maar weer eens aanschouwelijk maakte) en ook op Moose zijn een aantal vertrouwde rubrieken gesneuveld. Het dossier Toneelprijzen, het forum en Minimakers keren niet, of in een andere vorm terug op de site.

We hopen dat jullie veel plezier beleven aan het rondsnuffelen op het nieuwe Moose. Voor ons is dit de tweede keer dat we een zo grote upgrade hebben gemaakt. Daarom dopen wij deze versie Moose 3.0. Zo blijft Moose vóór lopen op het hele internet! Enjoy!

[update 24/8] Niet alles werkt nog naar behoren. Zie verder Jammer, jammer, jammer. We werken hard aan een oplossing voor alle problemen.

[update 25/8] Inmiddels gaat alles stukken beter. We zeggen het nogmaals: Hoera!

Simber op 23/08/2008 - 12:42   14 reacties

reacties

Wouw, gefelicteerd met Moose 3.0.!! Ik ben ultra conservatief, dat weten jullie, dus vind dit even enorm ingewikkeld. But I’ll get over it! Ik vind het driedimensionale moose logo met schaduw errug mooi. En ik heb succesvol ingelogd, dus volgens mij werkt dat gewoon!

Vanessa 23/08/2008 - 15:17

Paar uur later inmiddels, ik heb wat lopen klikken hier en daar en ben al helemaal gewend. Kijk, dat gaat snel. Mooi hoor. Ik geef 5 geweien.

Vanessa 23/08/2008 - 16:45

Ziet er allemaal fraai uit, S! Kep up the good work.

26/08/2008 - 08:39

Een beetje erg wit! Ik heb de neiging om een zonnebril te gaan kopen om de site te kunnen bekijken. En ik heb iets tegen zonnebrillen….

Maar het zal wel wennen, hoop ik.

Pinguin 26/08/2008 - 11:36

Tijd voor nieuwe T-shirts! =)

Diepe buiging voor de gekozen captcha. Normaal gesproken kost het mij vele pogingen voordat ik uit een serie wiebelige letters iets corrects kan maken. Dit werkt een stuk beter.

26/08/2008 - 12:04

dus ik typ nu gewoon losjes in een 3.0 zeg! nooit geweten dat ik dat in me had

maar wat misschien nog wel mooier is: ik heb dus jarenlang zonder het te weten in een 2.0 “omgeving” vertoefd

het kan zijn dat het nog wat veel is, dit allemaal tegelijk

maar om mij weg te krijgen is toch ander geschut nodig hoor

gefeliciteerd en veel succes ermee mensen

eswé 26/08/2008 - 21:32

Goed! Goed! Goed! Vernieuwing! Jammer dat er niemand klaagt over de totaal ongefundeerde en kromme redeneringen zaken te vernieuwen en oude vertrouwde zaken eruit te gooien, dat is in het ‘echte’ leven wel anders… Ik ben in ieder geval fan. Het is nieuw en tegelijkertijd ook weer heerlijk internet zoals het volgens mij bedoeld zou moeten zijn. Nu ja. Binnenkort officiële launchparty?

Estragon 26/08/2008 - 21:58

ik hou ook van feestjes…

hiddenways 01/09/2008 - 14:08

ik krijg iedere keer als er een plaatje of foto bij een bericht staat, dat plaatje OP het bericht

de tekst hierboven bv. begint voor mij bij “… aanhangers geworden van …”

eswé 07/09/2008 - 16:25

@Eswé: volgens mij zou dat probleem nu opgelost moeten zijn.

Simber 08/09/2008 - 21:45

het is!

eswé 09/09/2008 - 20:43

wat ik ondertussen nog niet doorheb, is hoe/waar je nou ziet wat er nog op discussies is gereageerd ik zie de laatste twee gestarte onderwerpen op de voorpagina, de andere onderwerpen zijn ook zichtbaar maar wat er nou aan reacties bijkomt, geen idee

dit berichtje vraagt zich ook af of het wel wordt gezien

eswé 09/10/2008 - 21:18

Hoi Eswé, je berichtje wordt zeker gezien. Je hebt gelijk, de laatste reacties zijn niet optimaal zichtbaar. Op de pagina Theaterpraat (http://www.moose.nl/?q=theaterpraat) staan onderaan wel twee kolommetjes, een met de laatste reacties, en een met de meest besproken blogs. Daarnaast staat een rss-feed met alle reacties nog op ons verlanglijstje, zou het helpen als dat ook een pagina wordt?

Simber 10/10/2008 - 10:04

dank! ik had die twee kolommetjes onderaan niet gezien, was nog gewend op de hoofdpagina meteen alles te zien

ja kijk, ik vind het, uit gemakzucht hoor, toch wel handig als ik meteen op pagina 1 zie wat er zoal toe doet meer verstand heb ik er niet van hoor, van de onderliggende techniek al zeker niet,

maar als ik nog eens iets merk dat me opvalt, wat ik mis of wat me handiger lijkt, zal ik dat wel weer melden

eswé 10/10/2008 - 21:17