theaterpraat

Sacha Bulthuis overleden

sachabulthuis.jpg

In Den Haag is op 61-jarige leeftijd toneelspeelster Sacha Bulthuis overleden. Bulthuis was sinds 1976 verbonden aan Toneelgroep De Appel, tweemaal won ze de Theo d’Or. Haar laatste rollen waren in de Oerol-voorstelling Blik en in Ben ik al geboren? van Gerardjan Rijnders, waarvoor ze nogmaals een Theo d’Or nominatie kreeg. Een rol in De Kersentuin dit seizoen in regie van Erik Vos bij het Nationale Toneel moest ze teruggeven. Bulthuis was lange tijd getrouwd met regisseur Aus Greidanus en moeder van twee toneelspelende kinderen, Aus jr. en Pauline.

Uitgebreide necrologieën in de Volkskrant, Parool en NRC.

(foto: Sacha Bulthuis in Ben ik al geboren?, fotograaf Serge Ligtenberg)

Moose op 15/10/2009 - 16:29   4 reacties
meer over De Appel, overleden
Ben ik al geboren? (De Appel)

reacties

Op de Appelsite kun je het condoleanceregister tekenen en reacties lezen

RiRo 16/10/2009 - 13:31

ik ben beeldend kunstenaar ,lid van de kunstenaars verenigingen Artibrak en Artishock. Ik heb van Sacha Bulthuis ,bij de repetities van het Muziekteater “dr, Nero”,een gewassen inkt portret van haar gemaakt.Het is een keer gexpseerd geweest bij de jubleum-tentoonstelling van Arti et Industriae in Pulchri. Mijn vraag is of iemand in haar familie of vriendenkring hier in geinteresseerd in is. Judith Stern Hanf.

Judith Stern Hanf (niet geverifiëerd) 15/01/2010 - 19:48

dit is een verificatie van mijn originele bericht

judith stern hanf. (niet geverifiëerd) 22/02/2010 - 19:33

Beste Judith, mijn naam is pauline greidanus,en ik ben de dochter van sacha. ik zou erg geinteresseerd zijn in je inktportret,maar ik heb geen idee hoe ik daarover contact met je op kan nemen. misschien kun je hier een bericht achterlaten,en anders contact opnemen met het appeltheater te den-haag,alwaar ze je meer informatie over mij kunnen geven. met vriendelijke groeten pauline greidanus

pauline greidanus (niet geverifiëerd) 18/03/2010 - 23:46