theaterpraat

Moose borrel en: De Gouden Tomaat 2008

trofee.jpg

Moose heeft zowel haar tienjarig bestaan als de lancering van de nieuwe website gevierd zonder de virtuele ruimte te verlaten. Enige trouwe Moosers riepen echter (steeds luider) om een Moose-feestje in de echte wereld en we vonden het tijd om daaraan gehoor te geven.

Wees dus allen van harte welkom op de Moose Borrel
Dinsdag 21 oktober 2008, 19:00 uur
In (waar anders) Café de Blincker, St. Barberensteeg 7 Amsterdam, om de hoek bij Frascati

Dit is echter niet alleen maar een vrijblijvend-drinken-borrel (hoewel daartoe genoeg gelegenheid zal bestaan, dat beloven we), er moet die avond één klus geklaard worden. De afgelopen jaren heeft De Gouden Tomaat, onze publieksprijs voor de slechtste voorstelling van het seizoen, een sluimerend bestaan geleid. Maar op de 21e zal de Gouden Tomaat een eenmalige comeback maken. Het enige wat we daarvoor nodig hebben is een winnaar. En die gaan we daar live bepalen. We weten nog niet precies hoe, we denken aan een combinatie van een Poolse Landdag, een Iowa Caucus en een Appenzeller Landsgemeinde. Denk aan een even langdurig als verwarrend proces, gelardeerd met drank en sterke verhalen over slechte voorstellingen.

Suggesties voor zowel Gouden Tomaat-kanshebbers (slechte voorstellingen uit seizoen 2007/2008) als de te volgen procedure zijn van harte welkom hieronder.

We hopen jullie te zien de 21e!

Moose op 06/10/2008 - 21:05   8 reacties
meer over Gouden Tomaat

reacties

OMdat ik er niet bij kan zijn :-(, hier alvast een voorzetje:
Sleep, Fuck and Die - MGA
Eddie danst - De Ponies
Leven met een onbekende - OT
Purgatorio in visione - Emio Greco/PC

Kosa (niet geverifiëerd) 08/10/2008 - 15:56

uitgesproken ‘de romeinse tragedies’ maar nog erger, en wel even schijnheilig gerimpeld hip, ‘ifigeneia in aulis’. ik heb dat weinigen die mening met mij delen.

klaartje van den berg (niet geverifiëerd) 13/10/2008 - 09:31

Ik deel je mening, het was inderdaad een bar geheel. Maar ik ben bang dat ‘Ifigeneia’ niet mee mag dingen omdat het van het huidige seizoen is. Wat zeggen de statuten hierover?

Kosa (niet geverifiëerd) 13/10/2008 - 14:28

Ha medestanders in Ifigeneia nominatie zucht. Inderdaad, ik moet ook zeggen: “het was niet mis”. Maar hoewel ik de statuten niet bij de hand heb, denk ik dat deze voorstelling niet meedingt naar deze Gouden Tomaat verkiezing, want een seizoen later. Romeinse Tragedies kan natuurlijk wel genomineerd worden. Ik hoorde iemand anders daar dan ook al over. Interessante keuze, die ik graag onder een pot bier beargumenteerd zou horen worden. Schroom dus niet die volgende week in te brengen!

Floortje 14/10/2008 - 23:03

Ah, hier heb ik ze: de statuten. Zaten heel diep in mijn mouw. Alleen met hard schudden en stevig aan duim zuigen heb ik ze te pakken kunnen krijgen. Eens even kijken… artikel 3. Domein… Hier ergens moet het… Hebbes: 3.2: “Voorstellingen komen in aanmerking als ze in het seizoen voorafgaand aan de verkiezing in Nederland in première zijn gegaan. Het seizoen loopt van 1 september tot en met 31 augustus.”

Aj. Dat betekent dat zowel Ifigeneia (première 12/10/08) áls RomTrag (première 17/6/07) niet mee mogen doen, het officiële seizoen loopt van 1/9/2007 t/m 31/8/2008.

Weetjewat: fuck toch een eind op met die statuten! We maken het potverdrie zelf wel uit! ;-)

(Overigens zal ik de nominatie van RomTrag van harte tegenwerken.)

Simber 15/10/2008 - 00:04

Ik vind toch wel, dat gezien de afwezigheid van nominatie mogeljkheden vorig jaar en met enige coulantie omgesprongen kan worden met verlate inhaal nominaties, zoals bv voor Rom Trag. Wat staat niet ergens in het Huishoudelijk Reglement, (wat ik hier dan weer in mijn mouw heb) dat het organisatie comitee verplicht is eens per seizoen een stemavond te organiseren zodat stuitend podiumwerk niet onopgemerkt zal blijven? Misschien kan de Tomaat Caucus besluiten tot een speciale vermelding?

Floortje 15/10/2008 - 08:37

Natuurlijk. Ik bedoelde dat ik nominatie voor RomTrag zal tegenwerken op inhoudelijke gronden, niet op formele ;-)

Simber 15/10/2008 - 10:54

1 (waarschijnlijk erg onbekend, maar toch wel errug slecht) ‘Een krijger valt uit een struik’ van plankton hotel vzw. 80 minuten lang een monoloog van een slechte acteur. Pretentieuze analyse van de mens die niet kan kiezen. Een tergend lange avond.
2 Malpensa - Annette Speelt. Puberaal gebral. Slechte grappen. En dan nog een slechte grap eroverheen. Jammer, jammer jammer.
3. het is geen voorstelling, maar wel een nominatie waard; de hele Parade. Wat een ellendig festival is dat geworden. NIet eens zozeer de voorstellingen, maar de sfeer… roze, kotsende bezoekers, beladen ‘kijk mij’ ambiance. Needanku.

lorianne (niet geverifiëerd) 19/10/2008 - 18:43