theaterpraat

Moose grade up

Moose werkt sinds enige tijd aan een nogal omvangrijke klus. De hele site wordt technisch ge-upgrade. (Voor geïnteresseerden: we gaan werken met style-sheets en gaan tegelijkertijd zoveel mogelijk over op HTML 4.0.) We doen dit om het voor onszelf makkelijker te maken om de site te onderhouden, om een betere grip te krijgen op de vormgeving en tenslotte om ons voor te bereiden op de overgang naar een database.

Voor u als bezoeker kan dat een aantal gevolgen hebben. Oudere browsers (Internet Explorer 3.0 of lager en Netscape Navigator 3.0 en lager) zullen Moose niet meer helemaal weergeven zoals we zouden willen. De oplossing hiervoor is upgraden naar een nieuwere browser. Hieronder staat waar u deze browsers kunt downloaden. Het blijft overigens wel mogelijk om Moose met oudere browsers te bekijken.

Daar tegenover staan een aantal voordelen: op iedere pagina komt een navigatie-balk, die ervoor zorgt dat het overzicht over de site sterk wordt verbeterd. Daarnaast kunt u Moose bekijken met de Moose-letter! (Dat is de Trebuchet en die kunt u hier downloaden voor de Mac en voor Windows.)

Het is onze bedoeling om Moose binnen afzienbare tijd om te zetten in een database. Een database heeft als voordeel dat we Moose beter doorzoekbaar en veel interactiever kunnen maken. Wij hebben zelf echter de technische kennis voor het maken van een database niet in huis. Mocht je in staat tot en geïnteresseerd zijn in het maken van een web-based database met zoek- en beheer-applicatie, mail dan vooral even naar moose@moose.nl.

Moose op 02/03/2000 - 00:00