minirecensies

3 zusters

Het verkeerde stuk. Ik zie een aantal (onervaren? te weinig-geregisseerde) jonge acteurs die koste die een enorme hoeveelheid ongerichte energie de zaal inslingeren. Met als resultaat: het is héél gezellig bij de 3 zusters thuis. Geen enkele reden om naar Moskou te willen. En da’s jammer, want daar draait het nu juist om. Fris en energiek gespeeld, en je ziet er heus aan af dat het goede en opgeleide acteurs zijn, maar moet je Tjechov wel fris en energiek spelen? Ik had liever een komedie van Moliere of Shakespeare met deze club gezien, als er dan toch een klassieke komedie gemaakt moet worden.

SLS gezien 27/09/2007

Een gewei voor het decor, een gewei voor de kostuums, een gewei voor de regie en een gewei voor de acteurs. Geen klassieke Tsjechov nee, maar wie wil dat nou? Gelukkig geen samovar en geen Tsjechoviaanse (is dat een woord?) verveling! Wel veel beloftevolle acteurs in een prachtig decor die Tsjechov op een voor mij nieuwe manier benaderen. Laat u dus niet bangmaken and go see for yourself.

M.T. gezien 17/09/2007

Er is wel wat goeds te zeggen over deze voorstelling, maar het negatieve gevoel overheerst. Een gewei voor het toegankelijk maken van de drie zusters en een gewei voor Lien en Xander. De voorstelling beklijft niet. Niet bij het publiek en ook niet bij de meeste acteurs. Hoewel de actrices de juiste leeftijd hebben (de actrices zijn ongeveer even oud als de personages in het stuk), lijken ze niet ‘het grote verlangen’te kunnen overdragen. Lien de Graeve slaagt er pas na de pauze in. Voor de rest van het stuk blijft alles bij iedereen aan de oppervlakte drijven. Misschien moet de voorstelling nog ‘zakken’? Wat de regie betreft: het stuk is qua beeld zeer eentonig. Meneer Croiset heeft zijn creativiteit niet volledig kunnen uiten in deze voorstelling. Jammer, mijn verwachting was hoog gespannen. ‘Cum laude’ studenten (dit bestaat overigens niet op toneelscholen, maar dit geheel terzijde) verdienen beter!

J gezien 26/09/2007

Oubollig en teveel van het goede!Dat waren de 3 Zusters voor mij..15 pas afgestudeerde acteurs in een klassiek oubollig stuk. Hans Croiset, wat doe je met deze mensen? Acteurs die moeten stralen op een fris toneel en wat zien we? Een schooltoneeldecor, kostuums waar niet over nagedacht is máár het ergste is het ‘gespeelde’ spel. Gelukkig is er bij de meeste goed doorheen te prikken en zijn er een aantal sterren van de toekomst te zien. Lien, Tanya en Anne (de 3 zusters) en bijv. Xander Vledder kwamen goed uit de verf (daarvoor een groot geweie) maar alleen jammer dat ze de hemel niet raakten. Croiset, dit is 2007 en niet 1957..

RW gezien 18/09/2007